Jonas_Osslund_3200x2400

– I mitt föräldrahem hade vi en mycket inspirerande källare, där fanns snickeriverkstad, svetsrum och ett litet mörkrum för fotoarbeten. Denna källare tror jag har påverkat mig mycket för hur jag arbetar idag, många kvällar var jag i svetsrummet och satt och skar med svetsen i gamla plåtburkar och skapade lampskärmar som sen såldes till släkten.

Jonas tycker om att arbeta praktiskt med mycket modellstudier och fullskalemodeller. När en ny möbel tar form är det utifrån människan och var den skall användas. Jonas genuina intresse för produktion tar han med sig tidigt in i processen när en möbel formges.

– Det är fantastiskt roligt att komma till fabriken och se den första prototypen av en möbel som man skissat och haft i huvudet länge.

Jonas Osslund är professor i design vid Beckmans College of Art & Design. Jonas intresse för att samarbeta med Mitab har funnits långt tidigare än det blev verklighet. Första gången Jonas och Marcus träffades klickade det direkt, designmässigt och enkelheten i Jonas formmässiga uttryck tilltalade Marcus direkt.

PRODUKTER AV JONAS OSSLUND
Shopping Basket