STOLAR

BRACE

Brace är en stilstudie i effektivitet – en stol med hög komfort skapad med ett minimum av material i ett elegant uttryck. Formen har förenklats och reducerats med målet att skapa mer med mindre. Brace är lätt och följsam med en estetik och funktionalitet som passar i alla miljöer.

Material: Stålram, formpressat fanér.

Brace är certifierad enligt Möbelfakta. 

   

Klicka på bilden för att ladda ner högupplöst version

Brace_5_2400x3200
Brace_6_2400x3200

OSLAGBAR KOMFORT

Som Peter Opsvik, den norske ergonomen och formgivaren en gång sa, ”den bästa positionen är alltid den nästa”. Brace generösa sittbredd, väl avvägda sittdjup och svängda rygg erbjuder möjligheten att enkelt justera sittposition, en aspekt som gör Brace till ett bra val oavsett kroppstyp.

ANSVARSFULLT HANTVERK

På Mitab värnar vi om miljön och strävar på allvar efter att i alla led påverka vår miljö och omgivning så lite som möjligt. Det är därför vi producerar alla våra möbler lokalt i Sverige och endast använder 100% fossilfri energi i våra fabriker.
Stativet på stolen Brace tillverkar vi i det mest flitigt återvunna materialet i världen, stål. Vi använder svenskt högkvalitativt stål där 30% av ämnet utgörs återvunnet material. Stolens sits och rygg utgörs av formpressat fanér med ytfanér i Ask. En materialkombination som lämpar sig väl för det högre slitage och den ruffare användning som ofta följer i publika miljöer.

Brace_23_2400x3200

Brace är tillverkad i Tranås, Sverige

I vår fabrik tillverkar vi möbler med 100% fossilfri energi.

Mitabs möbler är för att hålla över lång tid med en tidlös design. Alla våra produkter är utvecklade för att ingå i en hållbar livscykel där vi tar fullt ansvar för alla delar och processen, före, under och efter att produkten tillverkats.

Vi konstruerar alla våra produkter för att kunna restaureras och renoveras. Vi erbjuder omtapetsering, omlackering och reservdelar till fast prissättning.

Mitab är certifierat enligt ISO 14001

Mitab är certifierat enligt ISO 9001

Vi strävar alltid efter att minimera mängden emballage vid transport av våra möbler. Allt emballage vi använder är återvinningsbart

Genom att producera våra möbler lokalt kan vi på ett effektivt sätt minimera CO2utsläpp kopplat till transporter i produktionskedjan. Majoriteten av de komponenter som vi inte tillverkar själva kommer från fabriker som ligger inom cykelavstånd från oss och mycket levereras till oss med eldrivna fordon. En stor och viktig skillnad från alternativen i vår bransch som ofta innebär långa lastbilstransporter genom Europa med stora utsläpp som följd. För transporter till slutkund erbjuder vi klimatkompenserade alternativ.

ÅTERBRUKA

Hållbarhet är en utgångspunkt i allt Mitab gör. Som ett led i detta arbete erbjuder vi nu standardpriser för renovering av dina älskade Mitab-möbler när de behöver fräschas upp eller uppdateras. På så vis blir det lika smidigt att förnya som att köpa nytt när du vill öka livslängden på dina favoritmöbler. Med listade priser för omlackering eller omklädsel kan du enkelt göra valet att ge dina möbler ett nytt liv och samtidigt göra en miljöinsats. Mitab uppmuntrar till medvetna och hållbara val genom att både erbjuda ansvarsfullt tillverkade nya möbler och möjligheten att renovera befintliga möbler så att de kan användas i nya miljöer eller matchas med nya trender.

Brace_25_3200x2400

FUNKTIONELL ENKELHET

Brace armstöd har noggrant formgivits för att vara både ergonomiskt och funktionellt. Det har en väl avvägd höjd som ger stöd för armbågen samtidigt som den smidigt glider in under bordsskivan. En friformad kurva som gradvis sänker sig mot stolens framkant och möjliggör för användaren att komma intill det bord man arbetar eller äter vid.

Brace_1_2400x3200
Brace_6_2400x3200

FÄRGKOORDINERAT

Vi erbjuder möjligheten att färgmatcha metalldetaljerna och träkomponenterna i Brace, så att du kan inreda helt efter dina behov och önskemål. Välj den kulör som passar dig bäst ur Mitabs unika färgpalett med över 220 valmöjligheter..

Jonas_Wagell_3_2400x3200

DESIGNER

JONAS WAGELL

Den svenske arkitekten och designern Jonas Wagell är vida uppskattad för sin moderna produkt- och möbeldesign som förenar minimalistiska och mjuka former med en inbjudande känsla. Hans stockholmsbaserade studio JWDA grundades 2008 och har kreativa samarbeten i såväl Skandinavien och Europa som i Kina och Nordamerika. Jonas är utbildad vid Konstfack i Stockholm och Parsons i New York. Hans arbeten förenar grafisk enkelhet med ett lekfullt uttryck och skapar möbler och miljöer som speglar samtiden och det moderna livet.

Shopping Basket