Ahoy_11_2400x3200

BORD 

AHOY

Ahoy är ett karaktäristiskt sidobord, inspirerat av skeppspollare som används för att förtöja båtar och fartyg. Ahoy utvecklades av Daniel Enoksson som ett alternativ till det mer klassiska piedestalbordet, och bygger på vad som vid en första anblick kan verka vara en simpel motviktsdesign. Ahoy kan placeras så att det skjuter ut över en soffa eller en fåtölj, och då fungera som en informell arbetsyta, och kan också användas som fristående bord eller i grupper om två, tre, eller ännu fler.

Bord med pelare i formpressad plywood. Bordsskiva i askfanér. Klarlackad alt. betsad i standard NCS (svart eller vit), Selected NCS eller Anycolour NCS. Stabiliserande bottnplatta i metall.

Designad av Daniel Enoksson

INRED MED FÄRG

På Mitab är vi väl medvetna om den påverkan färg har på oss människor. Färg ger liv åt inredningen, skapar energi i miljöerna och väcker känslor hos oss som vistas i dem. Ahoy är därför tillgänglig i Mitabs unika färgpalett med över 200 valmöjligheter indelade i våra tre färgkategorier Standard, Selected och Anycolour.

Ahoy_26_2400x3200

ANSVARSFULLT HANTVERK

På Mitab värnar vi om miljön och strävar på allvar efter att i alla led påverka vår miljö och omgivning så lite som möjligt. Det är därför vi producerar alla våra möbler lokalt i Sverige och endast använder 100% fossilfri energi i våra fabriker. Pelaren och bordsskivan på bordet Ahoy utgörs av plywood med ytfanér i ask. Ytan täckbetsas med vattenbaserad lack, en teknik som ger en täckande kulör samtidigt som askens vackra trästruktur lyfts fram. Konstruktionen utgörs av en lågt placerad bottenplatta tillverkad i stål som agerar motvikt till den mot pelaren förskjutna bordsskivan. Vi använder endast svenskt högkvalitativt stål där 30% av ämnet utgörs återvunnet material.
Brace_23_2400x3200
Ahoy_28_2400x2400

Ahoy är tillverkat i Tranås, Sverige

I vår fabrik tillverkar vi möbler med 100% fossilfri energi.

Mitabs möbler är för att hålla över lång tid med en tidlös design. Alla våra produkter är utvecklade för att ingå i en hållbar livscykel där vi tar fullt ansvar för alla delar och processen, före, under och efter att produkten tillverkats.

Vi konstruerar alla våra produkter för att kunna restaureras och renoveras. Vi erbjuder omtapetsering, omlackering och reservdelar till fast prissättning.

Mitab är certifierat enligt ISO 14001

Mitab är certifierat enligt ISO 9001

Vi strävar alltid efter att minimera mängden emballage vid transport av våra möbler. Allt emballage vi använder är återvinningsbart

Genom att producera våra möbler lokalt kan vi på ett effektivt sätt minimera CO2utsläpp kopplat till transporter i produktionskedjan. Majoriteten av de komponenter som vi inte tillverkar själva kommer från fabriker som ligger inom cykelavstånd från oss och mycket levereras till oss med eldrivna fordon. En stor och viktig skillnad från alternativen i vår bransch som ofta innebär långa lastbilstransporter genom Europa med stora utsläpp som följd. För transporter till slutkund erbjuder vi klimatkompenserade alternativ.

Ahoy_9_2400x3200

FLEXIBELT

Ahoy med dess karaktäristiska utseende lämpar sig väl för olika typer av möbleringar inom kontor, hotell eller restaurang. Bordet kan användas fristående eller grupperas i kluster. Den något ovala bordsskivan ger nästan sken av att tippa över men vinkeln på pelaren och en lågt placerad bottenplatta agerar motvikt. En design som vid första anblick ger ett enkelt utryck men som är ett resultat av en process där noga utförda studier och beräkningar gjorts för att få proportionerna att stämma.
Ahoy_16_3200x2400
Ahoy_5_2400x3200
Ahoy_10_2400x3200

ÅTERBRUKA

Hållbarhet är en utgångspunkt i allt Mitab gör. Som ett led i detta arbete erbjuder vi nu standardpriser för renovering av dina älskade Mitab-möbler när de behöver fräschas upp eller uppdateras. På så vis blir det lika smidigt att förnya som att köpa nytt när du vill öka livslängden på dina favoritmöbler. Med listade priser för omlackering kan du enkelt göra valet att ge ditt Ahoybord ett nytt liv och samtidigt göra en miljöinsats. På Mitab uppmuntrar vi till medvetna och hållbara val genom att både erbjuda ansvarsfullt tillverkade nya möbler och möjligheten att renovera befintliga möbler så att de kan användas i nya miljöer eller matchas med nya trender.
Ahoy_6_3200x2400
Daniel_Enoksson_2400x3200

DESIGNER

DANIEL ENOKSSON

Som formgivare vill jag göra produkter som kan underlätta arbetsmiljön för användaren, oavsett om det handlar om en funktionell eller estetisk lösning på ett problem. Min ambition är att konstant utveckla mig själv och mitt arbete, att inte köra fast i gamla hjulspår utan vara öppen för nya vinklingar hela tiden

Shopping Basket