SENSE

Vår nya fåtölj Sense lanserades på Stockholm Furniture Fair 2020. Sense är en omslutande fåtölj som erbjuder maximal komfort samtidigt som den är smidigt liten till formatet. Joel Karlsson, en av Sveriges ledande designers, har skapat möbel som samspelar med de samtida ytor och rum som dagens uppkopplade människor rör sig – och ofta jobbar – i.

Sense_15_2400x3200
Sense_Story_6

Nyligen fick vi chansen att ta del av Joels skapandeprocess och tankar bakom Sense, när han bjöd in oss till sin studio i Stockholm. Där förklarade och visade Joel varje steg i arbetet.

Joel Karlsson:

Jag skapade Sense med tanken att den ska kunna fungera lika smidigt som en stol, men med fåtöljens komfort. Den passar i exempelvis hotellobbyer där människor ofta sitter och jobbar, men även på moderna kontor med öppna ytor, förklarar Joel.

Sense_Story_7
Sense_Story_8
Sense_Story_9

”För att uppnå målet med Sense bestämde jag mig tidigt för att göra den så liten som möjligt, med bästa möjliga komfort, berättar Joel.”

Sense_Story_11

Till en början jobbade jag med lösa kuddar som ryggstöd men för att göra fåtöljen så smidig och lätthanterlig som möjligt valde jag en lösning med en kudde som är fastsydd i klädseln. Det blev den avgörande detaljen som kompletterade vår vision om Sense

Sense_Story_3
Sense_Story_1
Shopping Basket