MITAB AND BASIC COLLECTION BLIR ETT

Mitab och Basic Collection slår sig samman och drar därigenom nytta av ömsesidiga åtagande för hållbara metoder, lokal produktion.

Mitab och Basic Collection går samman och blir ett. Sammanslagningen betonar ett gemensamt fokus på lokal produktion, hållbara processer, enastående design och prisvärda produkter. Inledningsvis kommer båda varumärkena att fortsätta existera separat medan Basic Collections produktserie gradvis integreras under varumärket Mitab.

Genom att kombinera de respektive styrkorna hos båda varumärkena – tillverkade lokalt i samma fabrik i Tranås understödda av ett tätt sammansatt nätverk av lokala leverantörer – resulterar det i att nivån höjs i möbelbranschen för kombinationen hållbarhet, unik design, konfigurationsalternativ och prisvärdhet. Utöver detta, kommer sammanslagningen att utöka Mitabs produktutbud, vilket effektivt stärker dess konkurrenskraft inom möbler för offentlig miljö.

Integrationen kommer att vara en gradvis process som förväntas vara klar inom 6 månader och skapa en mer omfattande möbelkollektion som tillgodoser ett ännu större del av marknadens behov. Det utökade produktsortimentet kommer att bredda marknadssegmentet vilket ytterligare förstärker Mitabs ställning som en ledande leverantör av kontraktsmöbler.

PETER TORSTENSSON, VD MITAB

”Denna sammanslagning förenar två varumärken som under åren har arbetat sida vid sida och producerat högkvalitativa, hållbara möbler från samma fabrik här i Tranås. Det är en spännande utveckling som låter båda varumärkena förverkliga potentialen i vår delade filosofi om hållbarhet, lokal produktion och hög kvalitet.”

Vivo_stapel_3200x2400-scaled.jpg
Gate_3200x2400-scaled.jpg

ABOUT MITAB AND BASIC COLLECTION

Mitab är en oberoende svensk möbeltillverkare som sedan 1979 prioriterat progressiva hållbara metoder och lokal produktion, och skapar varaktiga produkter med hög flexibilitet och ledande design. Genom sammanslagningen med Basic Collection, ett varumärke känt för att blanda högkvalitativ hantverksskicklighet med kostnadseffektivitet, förstärker Mitab sin position i framkanten av möbelindustrin och erbjuder kunderna ett ännu bredare urval av robusta och hållbara men ändå prisvärda produkter.

CONTACT INFORMATION

För ytterligare information om sammanslagningen och andra medieförfrågningar, kan du kontakta oss på info@mitab.se, eller ringa oss på +46 (0)140 53 00. Följ även uppdateringar under processens gång på www.mitab.com.

Våra representatner i Sverige, Simon Eklund och Fredrik Andlöw, kommer att erbjuda både Mitab och Basic Collection kataloger omgående.

Vår kundsupport, Annelie Knutsson, kommer att vara tillgänglig för att ge support med frågor relaterade till både Mitab och Basic Collection-varumärken. Observera även att efter sammanslagningen av våra varumärken kommer alla offerter och beställningar att skickas från Mitab.

Shopping Basket