Emiliana_Design_Studio_3200x2400

Vi tycker verkligen om att arbeta med olika projekt, material och skalor. Det här pågår i studion hela tiden. En normal situation kan vara att vi håller på med en smyckeskollektion, en choklad, en möbel, ett tapetmönster, ett utställningskoncept för ett museum eller en ljusinstallation för gatumiljö på samma gång.

Beroende av projektet så kan vår ansats se lite olika ut. Vi tror på möjligheten att en produkt som har en hög nivå av funktionalitet också kan vara estetiskt tilltalande.

I vårt arbete har vi en lekfull ansats. Att prova på i ett slags lek hjälper oss att komma framåt och utmana förutfattade meningar och uppfattningar.
Vi tror att lekfullheten är en tydlig röd tråd genom alla produkter vi skapar. Vi gillar att ”leka” med koncept, material, texturer och färger.

Ana Mir och Emili Padrós är MA ID Master of Arts i industriell design, utbildade vid Central Saint Martins School of Arts and Design i London 1992-1994. 1996 grundade Ana och Emili Emiliana Design Studio med bas i Barcelona (Spanien). Studion kombinerar produktdesign, möbler, belysning, inredningsdesign och utställningar.

Emiliana deltog vid MoMA, Museum of Modern Art´s utställningar ”Safe: Design Takes on Risk” (2005) och ”Design and the Elastic Mind” (2008), kurerade av Paola Antonelli.

Flera av deras alster ingår i permanenta samlingar hos Indianapolis Museum of Art, Fons Nationale d ́Art Contemporain i Frankrike och Museu d’Arts Decoratives i Barcelona. 2016 tilldelades Emiliana en RedDot design award för sin Naoshima barpall för spanska tillverkaren Vergés design.

PRODUKTER AV EMILIANA DESIGN STUDIO
Shopping Basket