Jurij Rahimkulov

Jurij Rahimkulov står för det konstnärliga och djärva. Med minimalistisk precision får han det djärva att smälta in och bli tydligt och enkelt.

Mitab var de första som lät mig få utlopp för min kreativitet och förstod min ambition. De ska ha största respekt för sitt risktagande att släppa fram unga, oetablerade formgivare.

Jurij Rahimkulov

Jurij Rahimkulov

Jurij Rahimkulov

Jurij kommer ursprungligen från Ryssland och flyttade till Sverige för att fördjupa sig inom design och formgivning. Ett yrke han haft med sig från barnben då Jurijs pappa var en erkänd guldsmed i Moskva.

Jurij konstnärliga intresse framträder tydligt också i hand formgivning. Ofta är produkterna inspirerade av stora konstnärers skulpturer och målningar.

Jurijs första kontakt med Mitab var redan när han gick på HDK i Göteborg. Rutger Andersson (formgivare), Jurijs mentor och handledare hade sett ritningarna från Jurijs examensarbete och tog med sig Jurij till Mitab. Timingen var perfekt, och på den efterföljande mässan lanserades den okände Jurij Rahimkulov stort med flera nya produkter, bl.a. den numera klassiska fåtöljen Director som fått stor uppmärksamhet runt om i världen.

Produkter

Director by Jurij Rahimkulov
Trio by Jurij Rahimkulov
Ving by Jurij Rahimkulov
Toro by Jurij Rahimkulov
Toro by Jurij Rahimkulov
Dino by Jurij Rahimkulov