Daniel Enoksson

Med en stor kärlek till ytskikt och material driver Daniel Enoksson sedan 2008 sin egen studio på Södermalm i Stockholm.

Det är i studion eller i verkstaden som allt faller på plats. Där kan man värdera idéer och se vad de har för potential. Mitab har en fantastisk verkstad.

Daniel Enoksson

Daniel Enoksson

Daniel Enoksson

Som formgivare vill jag göra produkter som kan underlätta arbetsmiljön för användaren, oavsett om det handlar om en funktionell eller estetisk lösning på ett problem. Min ambition är att konstant utveckla mig själv och mitt arbete, att inte köra fast i gamla hjulspår utan vara öppen för nya vinklingar hela tiden.

Min första kontakt med Mitab var när jag gick på Beckmans och lyckades vinna tävlingen Stand On Your Own som handlade om att göra Mitabs monter till Stockholmsmässan.

Styrkan med Mitab är att de vågar fånga yngre formgivares idéer och förädla dem till omsorgsfulla slutprodukter. Företagets familjeägande skapar ett stort förtroende med fokus på stolthet och arv. Mitab har ju genom åren genomgått en förändring och generellt blivit insiktsfullare och tydligare som företag.

Produkter

Ahoy by Daniel Enoksson
Nudo by Daniel Enoksson
Nudo by Daniel Enoksson