Mi Talent

Mitab skapar nu ett nytt koncept för utvecklingen av unga formgivare i ett exklusivt samarbete med Svensk Form och UNG Svensk Form. […]

Mitab skapar nu ett nytt koncept för utvecklingen av unga formgivare i ett exklusivt samarbete med Svensk Form och UNG Svensk Form.

Det nya konceptet går under namnet Mi Talent (min talang) och syftar till att lyfta fram ett urval av deltagarna i UNG Svensk Form och ge dessa en förstärkt möjlighet att utveckla sin produktionsförståelse i designprocessen.

– Vi tror väldigt mycket på behovet av närhet mellan formgivare och producent för att bevara Sverige som en stark designnation, säger Peter Torstensson, VD på Mitab.

Sedan många år har Mitab lagt extra kraft och resurser på samarbeten med unga formgivare, både i designprocessen av Mitabs eget sortiment, men också i pro bono projekt som workshops på fabriken i Tranås.

Mi Talent är en vidareutveckling av det samarbete som Mitab haft med Svensk Form under flera år. Det nya samarbetet är exklusivt och innebär att alla deltagare i UNG Svensk Form också är potentiella deltagare i Mi Talent. Genom en anmälan i UNG kommer formgivaren att kunna bli utvald som en av 6 deltagare med möjligheten att få hjälp att utveckla en idé till prototyp. Samtliga prototyper ställs sedan ut i en separat utställning under Stockholm Design Week i februari 2017.
Dessutom kommer någon eller några av dessa prototyper att få följa med på den omfattande turnén som UNG gör under 2017 och 2018.

Läs mer om UNG på www.ungsvenskform.se

publicerat