Mi Talent – 7 stipendier utdelade

Mitab utvecklar samarbetet med Svensk Form genom att etablera ett nytt stipendium, Mi Talent. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för 7 […]

Mitab utvecklar samarbetet med Svensk Form genom att etablera ett nytt stipendium, Mi Talent. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för 7 utvalda unga formgivare att lyckas etablera sig i designbranschen.

Mitab har under nästan 2 decennier haft ett uttalat fokus på att samarbeta med unga och oetablerade formgivare. Under flera år har Mitab samarbetat med Svensk Form i syfte att bidra till att stärka unga formgivare och svensk design. Flera olika projekt har genomförts, bl.a. utställningar, workshops m.m.

2017 utvecklar Mitab och Svensk Form sitt samarbete genom att instifta ett nytt stipendie, Mi Talent. 7 unga formgivare selekteras fram och erbjuds möjligheten att förverkliga en prototyp av en produkt eller ett objekt i Mitabs fabrik i Tranås. De 7 prototyperna bildar därefter gemensamt innehållet i en kurerad utställning i Stockholm. Kurator för utställningen är tidigare UNG-deltagaren Daniel Svahn.

Under tisdagen delades de första 7 stipendierna ut i samband med UNG Svensk Forms utställningsvernissage på Stockholms Auktionsverk under Stockholm Design Week. De 7 stipendiaterna förärades med diplom och blommor av Peter Torstensson, VD för Mitab inför ett fullsatt auktionsverk.

Vinnarna i Mi Talent 2017 är:

Evelina Kollberg, Nacka
Emelie Blücher, Värmdö
Johanna Lepikkö, Göteborg
Jonatan Appelstedt, Dals Långed
Tessa Geuze, Lund
Emma Hasselblad, Angered
Emma Pettersson, Luleå

Pressrelease

publicerat