Asshoff & Brogård

Med drivet att alltid försöka vända utmaningar till möjligheter pågår det ständigt en kreativ dialog mellan Johanna Asshoff och Hanna Brogård.

Vi känner en stark framtidstro hos Mitab och en stolthet i deras produkter, en styrka i sitt ursprung och i valet att behålla produktionen lokalt.

Asshoff & Brogård

Asshoff & Brogård

Asshoff & Brogård

Johanna är uppvuxen i sina föräldrars keramikverkstad, men även Hanna har omgetts av människor som skapar på olika sätt. För oss har det alltid känts som en självklarhet att skapa, göra konstruktionsritningar, bygga, sy, laga och måla. ”- Vi är väl ett par praktiker.”

Med möbelsnickeri  i grunden och ett stort intresse i produktion, hantverk och tillverkning ser Asshoff & Brogård stora fördelar när man utvecklar sina idéer – att kunna se möjligheter och undvika onödigt krångliga lösningar.

För Asshoff & Brogård är varje projekt unikt. Målet är att hitta kärnan i projektet och skapa produkter som utgår från användaren och ge produkten ett mervärde och en själ.

Vi träffade Mitab för första gången när de gjorde en utställning i Milano. Vi tycker Mitab är ett företag som har visat framfötterna när det gäller produkter för offentlig miljö. De har visat sig nyfikna och vågat satsa på djärv, modern design och unga formgivare utan att krångla till det. De har behållit enkelhet och funktionalitet som en röd tråd genom sitt sortiment.

Produkter