Daniel Svahn

Daniel Svahn är en multikreatör som älskar att arbeta inom olika områden. I formgivningen inspireras han av livet runt omkring.

Mitab var de första som trodde på mig och som tog in mig i sitt stall. Som gjorde det där viktiga och svåra steget för en ung formgivare att på riktigt ta sig in i branschen lite lättare.

Daniel Svahn

Daniel Svahn

Daniel Svahn

Jag arbetar väldigt ofta utefter betraktelser och min omtolkning av ting. Jag finner inspiration i vardagliga ting, små som stora, relevanta som irrelevanta, fina som fula och gör om dem till något nytt och ofta helt annat. Jag gillar att leka med tanken av att vad som helst kan bli något nytt bara man är observant och har fantasi.

Det 3-dimensionella har alltid legat mig närmast i det kreativa arbetet och jag gillar att skapa volymer utefter olika material och deras egenskaper.

 

Helst vill jag jobba för och med andra människor och lösa problem och komma fram till lösningar på olika frågor.

I det stora hela så handlar det om att genom ting, objekt och miljöer, konstnärliga som kommersiella, förmedla tankar och känslor. Detta genom att försöka få grunden och innebörden i objekten spela på samma plan som funktionen och det rent visuella och estetiska.

Produkter

Row of by Daniel Svahn
Quiet Riot by Daniel Svahn